eu fondovi

Europski strukturni i investicijski fondovi

opkk

                                                 "Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda"
                                                                                Za više informacija o EU fondovima posjetite www.strukturnifondovi.hr

Održane radionice za djecu i javna tribina

Opina Crnac 1Dana 29.04.2019. održane su radionice za djecu i javna tribina, u sklopu provedbe aktivnosti projekta NE DVOJI-ODVOJI! Projekt se provodi na području grada Orahovice te općina Zdenci, Čačinci i Crnac. Radionice su održane u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Čačincima, Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Novoj Jošavi te u udruzi Jaglac u Orahovici. Tribina za umirovljenike je održana u općini Crnac.

Do kraja projekta održat će se još radionica i javnih tribina u kojima će se sudionici educirati o vrstama otpada kojeg stvaramo, kako i zašto djelovati u smjeru smanjivanja nastanka otpada, kako pravilno razvrstavati otpad koji nastane u domaćinstvima, gdje se sve otpad može i za neke vrste otpada mora odložiti, što znači ponovna upotreba predmeta (otpada) te važnost i značaj recikliranja.

Aktivnostima se želi doprinijeti usvajanju zdravih navika ciljanih skupina, te razvijanju odgovornog ponašanja prema prirodi i okolišu odnosno samima sebi. Želi se podići razina ekološke osviještenosti djece i odraslih kroz usvajanje određenih znanja, stavova, vještina, spoznaje da je čovjek dio prirode i da trebamo zajedno djelovati kao odgovorna zajednica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 543.585,05 kuna.

Najava radionica i edukacijskih tribina

1 4Edukacijske tribine i radionice za djecu u okviru provedbe projekta „NE DVOJI-ODVOJI“ održat će se prema sljedećem rasporedu:

• OŠ Čačinci – provedba radionica za djecu - 29.4.2019. u 9:50 h

• OŠ Orahovica – provedba radionica za djecu - 29.4.2019. u 11:00 h

• Udruga „Jaglac“ Orahovica – provedba radionica za osobe s intelektualnim teškoćama - 29.4.2019. u 13:00 h

• Općina Crnac – provedba javnih i edukacijskih tribina za umirovljenike - 29.4.2019. u 14:30 h

 

 

MULTIMEDIJA

LETAK

Letak Okolis Tisak page 0001 jpg letak gradani 2 jpg letak poslovno 2
     

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BROŠURA

Letak Okolis Tisak page 0001 jpg brosura 2  
     

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PLAKAT

Plakat Okolis Tisak page 0001 jpg plakat 2  
     

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROLL UP BANNER

RollUp Okolis Tisak page 0001

 

 

 

 

Održane radionice za djecu u Dječjim vrtićima Orahovica, Čačinci i Zdenci

2019 03 08 001VrticOrahovica002Riječ je o zajedničkom projektu Grada Orahovice i Općina Crnac, Čačinci i Zdenci s ciljem osvještavanja građana i stvaranja osjećaja zajedničke odgovornosti za pravilno postupanje s otpadom, prvenstveno u svrhu smanjenja stvaranja otpada te povećanja učinka odvojenog skupljanja otpada i njegove ponovne uporabe.

Kako pravilno postupati s otpadom i kako voditi brigu o zaštiti okoliša bile su teme današnje radionice koje je polaznicima Dječjeg vrtića Palčić u Orahovici na djeci primjeren način, približiti voditeljica radionice, Marija Breber, iz tvrtke Peritum usluge.

Iako će se kroz niz izobrazno-informativnih aktivnosti educirati i motivirati svi građani, djeca, žene i umirovljenici, djeca s invaliditetom kao i poslovna javnost da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu učinkovitijem gospodarenju otpadom, s podizanjem svijesti o pravilnom postupanju s otpadom nužno je početi već u najranijoj dobi.

“Djeca najbrže usvajaju nova znanja, a onda te informacije prenose dalje i svojim roditeljima. Svi zajedno moramo početi voditi brigu o prirodi i okolišu jer je to naš zajednički dom”, zaključila je Marija Breber, voditeljica današnje radionice

Nakon Orahovice, radionica je održana i u dječjim vrtićima u Čačincima i Zdencima, a na koncu je u Zdencima održana i edukacijska tribina za žene.

Potpisan ugovor za projekt „NE DVOJI-ODVOJI“

logo jpgGrad Orahovica kao nositelj, zajedno s općinama Crnac, Čačinci i Zdenci, prijavio je na Javni poziv za sufinanciranje provedbe programa edukativno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, projekt „NE DVOJI-ODVOJI“, te je od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike dostavljena obavijest da je projekt je ocijenjen pozitivno jer ispunjava sve kriterije prihvatljive za sufinanciranje sredstvima kohezijskog Fonda te je 13. kolovoza 2018. gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin potpisala ugovor s ministrom zaštite okoliša i energije Tomislavom Ćorićem i direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Zagrebu.

Projekt „NE DVOJI-ODVOJI“ ima za cilj stvaranje zajedničkog osjećaja odgovornosti za pravilno postupanje otpadom, u cilju smanjenja stvaranja otpada i povećanja učinka odvojenog skupljanja otpada i ponovne uporabe. Na području grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci, projekt će se provoditi kroz edukaciju stanovnika putem brošura, letaka, radijskih emisija, plakata, radionica za djecu.

Ukupna vrijednost projekta je 543.585,05 kuna, odobrena bespovratna sredstva iznose maksimalnih 85%, (462.047,28 kuna), a razliku do ukupne vrijednosti financirat će Grad i općine.

Pročitajte više o našim obavijestima o zaštiti i privatnosti osobnih podataka. Web stranica www.nedvojiodvoji.com.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više...