za web1

eu fondovi

Europski strukturni i investicijski fondovi

opkk

                                                 "Projekt je sufinancirala Europska unija iz kohezijskog fonda"

Potpisan ugovor za projekt „NE DVOJI-ODVOJI“

logo jpgGrad Orahovica kao nositelj, zajedno s općinama Crnac, Čačinci i Zdenci, prijavio je na Javni poziv za sufinanciranje provedbe programa edukativno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, projekt „NE DVOJI-ODVOJI“, te je od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike dostavljena obavijest da je projekt je ocijenjen pozitivno jer ispunjava sve kriterije prihvatljive za sufinanciranje sredstvima kohezijskog Fonda te je 13. kolovoza 2018. gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin potpisala ugovor s ministrom zaštite okoliša i energije Tomislavom Ćorićem i direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Zagrebu.

Projekt „NE DVOJI-ODVOJI“ ima za cilj stvaranje zajedničkog osjećaja odgovornosti za pravilno postupanje otpadom, u cilju smanjenja stvaranja otpada i povećanja učinka odvojenog skupljanja otpada i ponovne uporabe. Na području grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci, projekt će se provoditi kroz edukaciju stanovnika putem brošura, letaka, radijskih emisija, plakata, radionica za djecu.

Ukupna vrijednost projekta je 543.585,05 kuna, odobrena bespovratna sredstva iznose maksimalnih 85%, (462.047,28 kuna), a razliku do ukupne vrijednosti financirat će Grad i općine.

“NE DVOJI – ODVOJI!”

Projekt “NE DVOJI – ODVOJI!” predstavlja zajedničku kampanju Grada Orahovice i Općina Crnac, Čačinci i Zdenci s ciljem osvještavanja građana i stvaranja osjećaja zajedničke odgovornosti za pravilno postupanje s otpadom, prvenstveno u svrhu smanjenja stvaranja otpada te povećanja učinka odvojenog skupljanja otpada i ponovne uporabe.

AKTIVNOSTI

nature 3289812 1280Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom podrazumijevaju provedbu 10 aktivnosti u cilju buđenja svijesti građana o održivom gospodarenju otpadom.

Izobraznoinformativne aktivnosti obuhvaćene projektom podrazumijevaju:

1. podjelu letaka za sve građane, podjelu letaka za poslovnu javnost
2. brošure za sve građane,
3. izlaganje plakata na području obuhvata projekta,
4. specijalizirane radijske emisije usmjerene svim ciljnim skupinama,
5. specijalizirane TV emisije također usmjerene svim ciljnim skupinama,
6. uspostavljanje mrežne stranice usmjerene svim ciljnim skupinama,
7. edukativne tribine usmjerene ženama, umirovljenicima i mladima,
8. radionice za djecu usmjerene djeci predškolske i školske dobi te osobama s invaliditeom odnosno djeci s invaliditetom i teškoćama u razvoju,
9. elektronske oglase u obliku bannera usmjerene svim ciljnim skupinama,
10. oglase u tiskanim medijima usmjerene svim ciljnim skupinama.

KONTAKT

 

GRAD ORAHOVICA


Irela Strabić dipl.ing.arh
Tel.: +385 33 67 4673
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Franje Gavrančića 6
33515 Orahovica


Tel.: +385 33 67 3351
Fax: +385 33 67 3125


E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


www.orahovica.hr

 

VIJESTI

Publish modules to the "offcanvs" position.

Pročitajte više o našim obavijestima o zaštiti i privatnosti osobnih podataka. Web stranica www.nedvojiodvoji.com.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više...